Hevosen kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Nimi Hirmukiero Rekisterinumero VH15-018-2584
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma syntymäpäivä 21.12.2015 4v 05.01.2016
Säkäkorkeus 151cm Väri Rautiaankimo
Painotus Yleispainotus Koulutustaso HeA, 110cm, CIC1
Omistaja Axel (VRL-13550) Kasvattaja Susiraja

KTK-II myönnetty 20.06.2016
(17 + 17 + 18 + 19 = 71p)

Palkittu EV-I palkinnolla 15.01.2016
(8 - 8 - 5 - 5 - 2 - 3 = 31p)

Palkittu SV-II palkinnolla 20.06.2016
(rakenne 6,6, suku 8, käytöskoe 15, ratsastuskoe 7,2 + 10, luonne 18 = 64,8)

Kun Hirmukiero, jota lyhyemmin talliporukan kesken on alettu Kieloksi kutsumaan, ensimmäisen kerran Kaunan Suomenhevostilan pihaan astui, ei voinut kuin miettiä, että minkälaisen hirviön se Axel on taas mennyt ostamaan... Kovin hyvää kuvaa ei ainakaan saanut nuoresta tammasta, joka korvat niskaan painettuina mulkoili ympärillä pyöriviä ihmisiä ja hevosia näyttäen samalla siltä, kuin olisi voinut ampaista omille teilleen hetkellä millä hyvänsä. Mistähän tämäkin tamma on luonteensa perinyt, kun kummassakaan vanhemmassa ei kyllä ole mitään valittamista.

Mutta ostettu mikä ostettu, tämän kanssa oli vain opittava elämään - ja tottakai yrittää päästä eroon pahimmista huonoista tavoista. Taluttaminen sujuu nykyäänkin vain riimunnaru leuan ali pujotettuna, mutta harvemmin tamma enää käsistä lähtee, vaikka joskus saattaa hieman onneaan kokeillakin. Tarhastakin saa neidin kiinni melkein suosiolla - luokse se ei tule kun korkeintaan herkuilla avustettuna, mutta ei kyllä lähde karkuunkaan. Suurta parannusta alkuaikojen takaa-ajoihin siis.

Hoidettaessa Kielo on ihan siedettävä, ainakin jos hoitajalta löytyy pitkä pinna ja silmät selästä. Tamma nimittäin osaa käyttää hyväkseen kaikki tilaisuudet ja heti kun hoitajan silmä välttää, on tämä neiti joko lähtemässä karsinasta omille teilleen tai iskemässä hampaansa hoitajaansa. Joitain käytöstapoja tälläkin tammalla kuitenkin sentään on, ja kunhan hoitaja vaan jaksaa aina napakasti huomauttaa, Kielo kyllä rauhoittuu kiusantekoineen - ainakin hetkeksi.

Ratsastus on kaikkien mielestä se mukavin tehtävä Kielon kanssa. Eihän se silloinkaan ihan automaattisesti toimi, vaan vaatii ratsastajaltaan kovaa työtä, mutta palkitsee kyllä määrätietoisen (tai jääräpäisen) ratsastajan. Vauhtia Kielolta löytyy usein luvattoman paljon ja se helposti jättää kaikenlaiset pidätteet täysin omaan arvoonsa. Etenkin jos mitään yhtään haastavampaa pitäisi alkaa tekemään, on neidin mielestä paljon hauskempaa vain katsella ratsatajaa yläkautta silmiin ja kipittää niin kovaa kuin jaloista pääsee. Etenkin esteillä tämän tamman suoritukset voivat näyttää suorastaan hurjilta, mutta onneksi Kielolla on kuitenkin jonkinlainen järki päässä ja se osaa esteilläkin hieman ajatella, mikä on järkevää ja mikä ei. Tamma myös kääntyy näppärästi kovastakin vauhdista, joka tekeekin siitä oikein mainion menopelin esteradoille, kunhan ratsastajaa ei vain kova vauhti hirvitä.

i. Turmeltajan Rallihirmu
-
ii. Ralli-Rami
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, YLA2, SLA-II, KTK-III
iii. Rattea Renttuli
evm
iie. Kylvön Henni
evm
ie. Kuiskeen Pilvetär
-
iei. Soitto
evm
iee. Elotar
evm
e. Kieronturma
KTK-II
ei. Murha-Kustaa
-
eii. Murha-Kalervo
evm
eie. Murha-Ralli
evm
ee. Kieroililja
KTK-III
eei. Tappohauska
evm
eee. Myrkynnielijä
evm

ei jälkeläisiä

KRJ
sijoituksia 0, joista voittoja 0

ERJ
sijoituksia 0, joista voittoja 0

KERJ
sijoituksia 0, joista voittoja 0

18.05.2016 - Kenttävalmennus - Valmentajana CC.

Kielolle oli varattu kaksipäiväinen kenttävalmennus, jossa oli tarkoitus saada jotain järkeä tamman toimintaan. Ensimmäisenä päivänä keskityimme maastoesteisiin ja jälkimmäisenä kouluun ja rataesteisiin. Maastoesteistä olin valinnut kapeita, lähestymiseltään vaikeita esteitä, joista hevonen menee helposti ohi, mikäli se ei ole hallussa. Ensimmäinen yritys oli kammottavaa koheltamista ja ehdin jo pelätä, että menette kokonaan nurin. Muista puolipidätteet, sillä pelkkä ohjasta vetäminen aiheuttaa vain vastareaktion. Pysy myös lähellä satulaa niin kauan kuin mahdollista, jotta pystyt vaikuttamaan tammaan myös painollasi. Kun otit nämä neuvot huomioon, näyttivät hypyt järkevämmältä. Muista kotona harjoitellessasi pitää huoli siitä, että lähestyminen on tasapainoinen, jotta onnettomuuksilta vältytään. Seuraavana päivänä aloittelimme sileätyöskentelyllä. Pääsitte treenaamaan enimmäkseen ravia ja tempon kontrollointia. Pidätä myös istumalla liikettä vastaan, älä vain puolipidätteillä. Tamma kuuntelee paremmin, kun pääset työskentelemään sen kanssa kokonaisvaltaisesti. Ravit näyttivät loppujen lopuksi varsin hyviltä ja pääsit työskentelemään tamman kanssa. Kielo ei enää pistänyt hanttiin, vaan tukeutui kuolaimeen ja takajalatkin olivat aktiiviset. Lopuksi harjoittelimme sarjaesteitä. Tärkeää teidän kohdallanne on, että saat askeleen riittävän lyhyeksi esteen osien välillä. Saitte tulla ensin ravissa voltin, nostaa sitten laukan ja lähestyä kolmen esteen sarjaa. Muista pitää käsi hiljaa silloin kun et tarkoituksellisesti tee pidätteitä. Kielon hyppy on oikein mainio, mutta jos sukellat liian syvälle tamman kaulaan, ette ehdi kunnolla seuraavaan hyppyyn, vaan tuloksena on pudotus. Voit pysyä hieman suoremmassa, sillä se myös hidastaa Kielon kaahailua.Ulkoasu © Rialea Design - Taustakuva © Subtle Patterns - kuvat © VRL-04373 & Ransu.kuvat.fi
Huomaathan, etta olemme virtuaalitalli ja jokainen tallin asukas on virtuaalihevonen