Hevosen kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan & Ransu.kuvat.fi
Nimi Loputon Talvisota Rekisterinumero VH16-018-1152
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori syntymäpäivä 19.01.2009 3v 20.01.2016
Säkäkorkeus 154cm Väri Rautias
Painotus yleispainotus Koulutustaso HeA, 90cm, tuttari, noviisi
Omistaja Axel (VRL-13550) Tuoja Ellen H.

Lokki on tottunut ihmisiin ja käsittelyyn pikkuvarsasta asti, joten sen kanssa työskentely on mukavaa. Ori on reipas, mutta pysyy käsissä ilman rautaa ja voimankäyttöä. Lokki kulkee vierellä, ja kuuntelee ja kunnioittaa ihmistä. Karsinassa ori kannattaa sitoa kiinni tai viedä se käytävälle puunauksen ajaksi. Lokilla on menohaluja, joten se ei aina malttaisi pysyä tarpeeksi kauan paikoillaan. Oria saa harjata joka puolelta ja jalatkin nousevat melko kevyesti kavioiden puhdistusta varten. Lokki on helppo varustaa, sillä se ei pistä lainkaan hanttiin nostamalla päätään suitsiessa tai pullistelemalla mahavyötä kiristettäessä. Ori ei kyseenalaista myöskään klippauskonetta tai eläinlääkärin tarvikkeita.

Satulaan nousussa kannattaa olla riittävän nopea, sillä Lokki on työteliäs hevonen ja lähtee siksi liikkeelle joskus ennen kuin ratsastaja haluaisi. Orin kanssa on mukava työskennellä, sillä se on nöyrä ja yrittää aina parhaansa. Lokki on parhaimmillaan ehdottomasti kouluratsastuksessa, mutta pärjää osaavan ratsastajan kanssa mainiosti myös esteillä. Lokki kiihtyy välillä hieman esteistä, mutta hyppää mainiolla tyylillä, mikäli ratsastaja osaa viedä sen oikein esteelle. Maastossa Lokki on kokeneen ratsastajan hevonen, sillä se saattaa joskus nähdä olemattomia mörköjä. Ajettaessa Lokki on aktiivinen ja toimii ääniavuilla. Joskus ori kuitenkin intoutuu kovempaan vauhtiin, jolloin kuski joutuu ottamaan vahvemmin ohjasta.

Kuljetettaessa Lokki on hieman levoton, muttei kuitenkaan tee tyhmyyksiä. Matkan aikana rouskuteltavat heinät rauhoittavat sitä kummasti. Ori on aina kiinnostunut uusista paikoista ja saattaa ajoittain tuntua olevan niin sanotusti lentoon lähdössä, mutta pysyy yllättävän hyvin käsissä. Verryttelyssä Lokin kanssa tärkeää on se, että ratsukko löytää yhteisen sävelen, mistä on hyvä lähteä radalle. Ori on yritteliäs ja mikäli ratsastaja tai kuski vain osaa antaa oikeat avut oikeaan aikaan, se pärjää lajissa kuin lajissa.

© CC.

i. Isänmaan Toivo
evm
ii. Toivottu vai Toivoton
evm
iii. Hannan Toivotus
evm
iie. Pirskatti
evm
ie. Pupuliina
evm
iei. Liino-Veikko
evm
iee. Pupolus
evm
e. Aallon Aino-Maaria
evm
ei. Johtaja-Ainesta
evm
eii. Jokunen
evm
eie. Tähti-Ainesta
evm
ee. Ainoana On Hyvä Olla
evm
eei. Hinkori
evm
eee. Aava
evm

Näytä sukuselvitys

01.06.2016 // o. Kaunan Unohdettu Sota-Aika // e. Untuvikon Unohdettu

KRJ
sijoituksia 0, joista voittoja 0

ERJ
sijoituksia 6, joista voittoja 2

07.06.2016 - 90cm - Petäjävaara - 2/30
09.06.2016 - 90cm - Marcius - 4/37
10.06.2016 - 90cm - Marcius - 1/37
13.06.2016 - 90cm - Marcius - 5/37
14.06.2016 - 90cm - Marcius - 4/37
21.06.2016 - 90cm - Metsovaara - 1/40

KERJ
sijoituksia 8, joista voittoja 2

08.06.2016 - tuttari - Marcius - 2/24
09.06.2016 - tuttari - Marcius - 1/24
11.06.2016 - tuttari - Marcius - 1/24
11.06.2016 - tuttari - Metsovaara - 4/23
19.06.2016 - tuttari - Metsovaara - 2/23
21.06.2016 - tuttari - Metsovaara - 4/18
22.06.2016 - tuttari - Metsovaara - 3/18
30.06.2016 - tuttari - Metsovaara - 3/18

VVJ
sijoituksia 1, joista voittoja 0

17.06.2016 - noviisi - Metsovaara - 4/23

30.05.2016 - Valjakkovalmennus - valmentajana CC.

Lokin kanssa pääsimme harjoittamaan hieman tarkkuuskokeen tehtäviä. Ajatuksena oli kiinnittää huomiota erityisesti porttien (merkkikartioparien) välisiin teihin. Kun tiet ovat kunnossa, on helpompi "tähdätä" kartioiden väliin. Saitte aloitella verryttelyllä pikkukentällä siten, että tulitte niin käynnissä kuin ravissakin loivaa kiemuraa aina vuorotellen kartion kummaltakin puolelta. Näin saatiin Lokki hyvin avuille heti alusta alkaen ja kun siirryttiin itse tehtävään, ei tarvinnut enää yrittää saada erikseen apuja läpi. Itse harjoitus koostui kuudesta kartioparista, jotka oli aseteltu niin, että jouduitte tekemään runsaasti kaarteita. Muista pysyä rauhallisena, vaikka Lokki hieman innostuukin. Pelkkä ohjasta vetäminen ei auta tämän orin kanssa. Saitte aloitella harjoituksen ensin käynnissä muutaman kerran ja sitten siirtyä raviin. Lokki oli miellyttävän aktiivinen, eikä sinun tarvinnut juuri käyttää kuin hieman hidastavaa ääniapua. Ori reagoi kääntäviin apuihin lähes salamannopeasti, mikä (myönnettäköön) hieman yllätti minut. Lokistahan on siis vaikka mihin! Kun tehtävä sujui hyvin ravissa, saitte kokeilla laukkaa. Lokki innostui entistä enemmän ja ehkä et ollut riittävän hyvin varautunut siihen, sillä onnistuitte ajamaan muutaman kartion kumoon. Muista ääniavut, sillä Lokki kuuntelee niitä hyvin! Lisäksi muista ennakoida tilannetta ja keskittyä jo suoritettavan portin kohdalla tulevaan. Kun sait Lokin hidastamaan hieman, tehtävä sujui paremmin, eivätkä kartiot tulleet yliajetuksi. Sait myös rauhoitettua itsesi hyvin ja yhteistyönne toimi mainiosti. Loppuun saitte tehdä harjoituksen vielä kerran ravissa ja sitten siirtyä tekemään loppuverryttelyä.

01.06.2016 - Kouluvalmennus - valmentajana CC.

Lokki oli tänään hieman normaalia hitaammalla tuulella. Alkuverryttelyssä huomasimme orin flegmaattisuuden ja tutkimme satulankin, mutta mitään poikkeavaa ei löytynyt. Saitte jatkaa verryttelyä runsailla kaarevilla urilla sekä käynnissä että ravissa. Kun olit saanut orin paremmin liikkeelle, saitte tulla pääty-ympyrälle, joka oli kooltaan enemmänkin ehkä laaja voltti. Tältä ympyrältä sitten tehtiin pienet voltit aina pitkää sivua kohti, mutta toiseen suuntaan kuin ympyrä. Näin pääsit ratsastamaan oria huolellisesti kaarevilla urilla ja taivuttamaan sitä molempiin suuntiin. Kun olitte tehneet tehtävän muutamaan kertaan käynnissä, saitte alkaa ravata. Vähitellen sait Lokin taipumaan, vaikka se ensin vaikutti hieman siltä, että se kaatuu ulospäin halutulta reitiltä. Kun sait tehtävän sujumaan ravissa, sait siirtyä isolle voltille toiseen kulmaan. Tältä isolta voltilta sait nostaa laukkaa ja jatkaa lyhyen sivun ylitse toiseen kulmaan samanlaiselle isolle voltille. Laukka oli kohtalaista, mutta voisit ratsastaa takaosaa aktiivisemmaksi. Voltille tullessa täytyy muistaa pitää huolta siitä, ettei laukka hyydy kokonaan. Muista ratsastaa ulkopohkeesta eteenpäin. Kun sait laukan sujumaan, saitte tehdä niin, että teitte voltit, jatkoitte jälkimmäisen voltin jälkeen pitkälle sivulle, puolesta välistä radan poikki leveyssuuntaan ja ravisiirtymisen kautta uusi laukannosto toiseen suuntaan. Myös toiseen suuntaan samat voltit ja matka jatkui samalla logiikalla. Valmennus oli rankka teille molemmille, mutta Lokki saatiin työskentelemään myös takaosallaan alun vetelyydestä huolimatta. Loppuun saitte ravailla rennosti ja Lokki pääsi venyttelemään hieman.

25.01.2016 - Lokki tuli taloon - Kirjoittanut omistaja

Päivä Kaunan suomenhevostilalla alkoi aivan tavallisesti. Ruoki hevoset, pue niille loimia, ota yhteen parin hevosen kanssa, jotka eivät loimia selkäänsä halunneet, juokse ympäri pihaa yhden karkurimestarin tultua taas tarhansa aidan yli... Sitä kaikkea tavallista. Tämä päivä tosin sai lopulta hieman normaalista poikkeavan lopun, kun iltapäivällä puhelimeni soi. Hämmennyin kovasti kun soittaja esitteli itsensä läheisen kaupungin kupeessa olevan ravitallin omistajaksi ja hämmennykseni vain kasvoi entisestään kuultuani mitä hänellä oli sanottavana: "et haluaisi ostaa hevosta?"

Pienen asiaa selväntävän keskustelun päätteeksi minulle tarjotun hevosen tarina alkoi selvitä. Kyseessä oli 4-vuotias ori nimeltä Loputon Talvisota, jolla oli suurilta osin ravurisuku, joskin tällä suvulla oli hieman kyseenalainen maine, sillä joukossa oli monia hyviä ravihevosia, mutta myös huonommin menestyneitä tapauksia, joita oli uudelleenkoulutettu ratsuiksi. Loputon Talvisota, tai Lokki kuten sitä lyhyesti kutsuttiin, itse tosin oli vahinkovarsa, josta oli kuitenkin toivottu kisahevosta raviradoille. Tämä ei kuitenkaan ollut mennyt ihan niin kuin toivottu, vaan nopeasti oli huomattu, ettei Lokista tulisi ravuria tekemälläkään, jonka takia se laitettiin myyntiin. Ostajia ei kuitenkaan ollut, joten nyt talli oli epätoivoisessa tilanteessa. Lokin ratsukoulutusta oli aloitettu, mutta nyt kenelläkään ei ollut rahaa tai aikaa menestymättömän hevosen kouluttamiseen, joten ori oli pakko saada jonnekin, oli se sitten uudelle omistajalle tai teurastamolle. Tällä alalla ei oikeastaan ole aina varaa hyväsydämmisyydelle, mutta koska orista en teurashintaa suurempaa joutunut maksamaan ja omistaja itse suostui jopa kuskaamaan orin Kaunaan, en voinut siitä kieltäytyäkään. Olihan orilla suvussaan kuitenkin hyvää ratsuvertakin, joten eiköhän siitä kuitenkin jonkinlainen ratsu aikaan saataisi.

Yhtenä ehtona tämän hevoskaupan tekemiseen oli, että Lokki muuttaisi Kaunaan jo tänään, joten hevosta odotellessani laiton valmiiksi yhden oreille varatun tallikäytävän tyhjistä karsinoista, sekä avustelin tallitöissä, vaikka oma työvuoroni olikin loppunut jo useampi tunti aiemmin. Lokki itse saapui tallille muutaman tunnin puhelun jälkeen. Pakko myöntää, että olin positiivisesti yllättynyt hevosen nähdessäni. Olihan se hieman liahksettomassa kunnossa, mutta silti huomasi, että rakenteeltaan se kyllä ratsusta menisi, eikä orin käytöksessäkään näyttänyt olevan valittamista sen seistessä tallin pihassa ympäristöään tarkkaillen. Omistajan vielä näytettyä minulle orille vastikään tehdyn eläinlääkärintarkastuksen paperit, aloin olemaan hyvin mielissäni siitä, että olin lupautunut orin ostamista harkitsemaan.

26.05.2016 - Muutto Myrttisuolle - Kirjoittanut omistaja

Koulu- ja estesatula.. On. Suitset.. On. Kasa erilaisia hoitotarvikkeita joista puoliakaan ei varmaan tule koskaan tarvitsemaan...
Tuijotin varustehuoneessa nyt tyhjäksi jääneitä telineitä, joiden sisältö oli enemmän tai vähemmän tyylikkäästi kasattu autoni peräkonttiin ja takanani olevaan, juuri ja juuri kiinni menneeseen varustesalkkuun. Minulla itselläni on huono tapa olla aina todella vainoharhainen mukaan otettavista tavaroista, joten kaikki piti tottakai tarkistaa miljoonaan kertaan, ettei mitään varmasti unohdu - koska jonkun pienen tavaran unohtuminenhan varmasti olisi niin kamala asia, kun paikka jonne ne olivat unohtumassa oli perheeni omistama talli, jossa itse pyörin joka päivä. Kliseisen näkyinen rautias läsipänen suomenhevonen kolisteli kyllästyneenä lattiaa pesupaikalla, jonne se oli matkaanlähdön valmistelemisen ajaksi jätetty. Ori oli jo laitettu valmiiksi muuttoa varten. Päälle oli puettu metsänvihreät kuljetussuojat ja naamaa komisti sävyyn sopiva riimu, johon oli kultalaattaan kaiverrettuna orin nimi, Loputon Talvisota. Loimet oli harvinaisen lämpimän alkukesän takia päätetty jättää laittamatta ja tungettu kaiken muun tavaran mukana autoon.

Kun viimein olin lähes varma, että kaikki tarvittava oli mukana, oli viimein aika lähteä matkaan. Talutin lyhyesti Lokiksi kutsutun orini ulos tallista. Annoin sen jäädä matkalla maistelemaan tallin vierustalla kasvavaa tuoretta ruohoa, sillä tiesin, ettei matkaaminen ollut orin mielipuuhia. Rauhallisen ja osaavan käsittelijän kanssa matkaaminen kyllä sujui ongelmitta, olihan sitä aiemminkin orin kanssa useampaan kertaan harrastettu. Halusin kuitenkin tehdä operaation itselleni mahdollisimman helpoksi ja pitää orin muissa maailmoissa ainakin autoon saamiseen asti, ettei se päättäisi keksiä jumahtaa rampin juureen, kuten aiemmin oli herran kanssa muutamaan kertaan tehty. Ruokataukoa ei venytetty liian pitkäksi, vaan kunhan Lokki oli muutaman suullisen ruohoa saanut naposteltua, maiskautin orille, joka hieman vastahakoisesti, mutta silti minua totellen hylkäsi herkkunsa ja suuntasi kanssani kohti pienen matkan päässä valmiina odottavaa traileria. Minun onnekseni Lokki halusi tänään vielä olla oikein mukava kuljetettava asteli traileriin kokeneen konkarin elkein korvaakaan väräyttämättä ja jäi oikein tyytyväisenä napostelemaan koppiin valmiiksi viemäni heinäverkon sisältöä. Tästä siis alkaisi matka kohti Myrttisuota, Lokin uutta kotitallia!

Matka Myrttisuolle ei onneksi ollut pitkä, joten vaikka matkaa hidastivatkin Kaunan Suomenhevostilalta pois vievät kapeat metsätiet, jotka onneksi kuitenkin olivat useiden ajokertojen jälkeen tulleet jo tutuiksi, seisoi Lokki uuden kotitallinsa pihassa noin 50 minuuttia matkaanlähdön jälkeen. Ori katseli ympärilleen korvat pystyssä ja päästi kuuluvan hirnahduksen, saaden siihen muutaman vastauksen tallin muilta asukkailta. Annoin sen tehdä tahtonsa mukaan, pitäen kuitenkin riimunnarua melko lyhyellä, ettei innokas ori keksisi lähteä omille teilleen. Samalla vaihdoin muutaman sanan minua tallipihalle vastaan tulleen Siurin kanssa hänen selittäessään minulle Lokin karsinanaapureista, maastomahdollisuuksista ja kaikesta muusta enemmän ja vähemmän tärkeästä, ennen kuin suuntasin tallinomistajan perässä talliin ja Lokin karsinalle. Siurin puheista olin saanut selville, että Lokin karsinanaapurina olisi puoliveriruuna, mutta kyseinen karsinanaapuuri ei juuri tällä hetkellä ollut tallissa, vaan muiden tallin hevosten tapaan ulkona tarhassa. Tarhailuaikaa olikin vielä jäljellä reliusti, eihän kello ollut kuin puolen päivän tienoilla, joten vaihdettuani vielä muutaman sanan Siurin kanssa orini kuljetusvarusteita riisuessa, jätin Lokin tutustumaan uuteen karsinaansa siksi aikaa, kun itse raahasin huomattavan suuren tavaramäärän, joka orin mukana oli tullut, oikeille paikoilleen. Kun tämä homma oli tehty ja Lokki oli samalla saanut hieman omaa aikaa karsinassaan, vein herran Siurin minulle aiemmin neuvomaan tarhaan. Viereisessä tarhassa uutta tulokasta tarkkaili rautias akhaltek ruuna, mutta kumpikaan näistä kahdesta raudikosta ei näyttänyt olevan sen suuremmin toisistaan kiinnostuneita. Lokki sen sijaan päätti suunnata suomenhevosmaiseen tapaan ensimmäisenä ruokailemaan ja naapuritarhan ruuna jatkoi omia touhujaan. Itse päätin jättää muuton hyvin rauhallisesti ottaneen orini omiin oloihinsa ja poistuin sen sijaan kohti tallirakennusta viemään paikoilleen kasan omia tavaroitani, jotka olin päättänyt Myrttisuolle jättää omaa elämääni helpottamaan.Ulkoasu © Rialea Design - Taustakuva © Subtle Patterns - kuvat © VRL-04373 & Ransu.kuvat.fi
Huomaathan, etta olemme virtuaalitalli ja jokainen tallin asukas on virtuaalihevonen