Hevosen kuvat © VRL-01080
Nimi Mörkövaaran Lunni Rekisterinumero VH16-018-1218
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma syntymäpäivä 19.05.2016 4v 23.06.2016
Säkäkorkeus 157cm Väri Tummanpunarautias
Painotus yleispainotus Koulutustaso Ko: VaB, Re: 90cm, tuttari, vaativa
Omistaja Axel (VRL-13550) Kasvattaja Mörkövaara

Palkittu SV-II palkinnolla 20.06.2016
(rakenne 8,2, suku 10, käytöskoe 10 = 28,2)

Lunni on se tamma, jota aina kutsutaan mamman mussukaksi ja pikku höpönassuksi, eikä syyttä. Kauniin ulkonäkönsä lisäksi tämä tamma osaa häikäistä suloisella luonteellaan. Lunnin mielestä kaikki uusi on hauskaa ja kiinnostavaa, eikä mikään ole vaarallista ennen kuin toisin on todistettu. Se korkeintaan säpsähtää äkillisiä tapahtumia, mutta sen suurempaa pakoreaktiota siinä on melkein mahdoton saada aikaan. Myöskin uusiin hevosiin ja ihmisiin tamma suhtautuu hyvin suopeasti ja tuleekin nätisti toimeen muiden hevosten kanssa riitaa haastamatta.
Ihmiset ovat Lunnin mielestä aina mukavia, mutta parhaimmillaan nuo kaksijalat ovat jos niillä sattuu olemaan mukanaan jotain syötäväksi kelpaavaa - ja syötäväksihän kelpaa mikä tahansa ihmisen kädessä oleva esine, oli se sitten sokeripala tai puhelin. Myös satuloita, suitsien turpahihnoja ja hoitajan vaatteita on oikein mukava maistella jos sellaisia turvan eteen tuodaan.

Hoitaessa Lunni toimii hyvin. Korvat saattavat hieman luimistella vatsaa ja kaulaa harjatessa, mutta tamma pitää silti hampaat ja kaviot erossa hoitajastaan. Lunni myös pysyy hyvin aloillaan hoitaessa, ainakin jos näkyvillä ei ole ruokaa tai mitään kiinnostavaa tutkittavaa. Jos jotain kiinnostavaa tekemistä kuitenkin eteen sattuu, saattaa tamman ajatus hieman herpaantua tuon asian parissa toimimiseen, jolloin silloinkin saa tamman taas tottelemaan pienellä komentamisella. Kaikki käsittely kavioiden puhdistuksesta taluttamiseen ja klippaamiseen sujuu kuitenkin Lunnin kanssa ongelmattomasti. Myös traileriin mennään kiltisti, etenkin jos tamma tietää, että edessä on kisamatka.

Ratsastaessa Lunni on ehkä jopa liiankin rauhallinen. Siltä on turha odottaa mitään ilman, että sitä pyytää ja vähänkin epäselvistä avuista saa reaktioksi vain pään heilautuksen. Tamma kyllä jaksaa keskittyä saman asian toistamiseen pitkiäkin aikoja mitään temppuja keksimättä tai tulevia tehtäviä ennakoimatta.
Vaikka Lunnia ei ehkä voi kaikkein yritteliäimmäksi ratsuksi kutsua, rehellisyydestään se ansaitsee suuret kehut. Tamma tekee juuri sen mitä pyydetään ja sen kulkiessa hyvin avuilla, palkitsee se ratsastajan pehmeillä ja näyttävillä askelillaan ja pienimpienkin apujen kuuntelemisella.

Vaikka kouluratojen aikana tamma saattaakin tuntua melko hitaalta, esteradoilla se on kaikkea muuta. Hyppäämistä tamma rakastaa ja tekee sitä todella mielellään. Ei Lunni kuitenkaan esteillä mikään mahdoton kaahottaja ole, kulkee vain huomattavasti innokaammin kuin koulukentillä, mutta kuuntelee silti ratsastajaansa hyvin. Tamma ei ihmettele erikoisimpiakaan esteitä ja hyppää rohkeasti hieman vaikeammastakin paikasta, jos ratsastaja vain uskaltaa pyytää.

i. Hynynen
-
ii. Nenonen
evm
iii. Pennonen
evm
iie. R.E. Nenäpäivä
evm
ie. Vuorivaaran Malla
evm
iei. Kotitien Marras
evm
iee. Vuorivaaran Nelli
evm
e. Ruskasaaren Lola
-
ei. Jokipoika
evm
eii. Myrskyaalto
evm
eie. Heinäkuu
evm
ee. Ruskasaaren Liina
evm
eei. Mister Hoo
evm
eee. Ruskasaaren Lotta
evm

ei jälkeläisiä

KRJ
sijoituksia 4, joista voittoja 2

21.06.2016 - VaB - Metsovaara - 1/40
23.06.2016 - VaB - Metsovaara - 5/40
23.06.2016 - VaB - Metsovaara - 1/40
27.06.2016 - VaB - Metsovaara - 2/40

ERJ
sijoituksia 1, joista voittoja 0

21.06.2016 - 90cm - Metsovaara - 6/40

KERJ
sijoituksia 0, joista voittoja 0

VVJ
sijoituksia 2, joista voittoja 1

06.06.2016 - vaativa - Breandan - 3/34
16.06.2016 - vaativa - Breandan - 1/34


Ulkoasu © Rialea Design - Taustakuva © Subtle Patterns - kuvat © VRL-04373 & Ransu.kuvat.fi
Huomaathan, etta olemme virtuaalitalli ja jokainen tallin asukas on virtuaalihevonen