Hevosen kuvat © VRL-01080
Nimi Kaunan Unohdettu Sota-Aika Rekisterinumero VH16-018-1252
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori syntymäpäivä 01.06.2016 3v 30.06.2016
Säkäkorkeus 155cm Väri Rautias
Painotus Yleispainotus Koulutustaso HeA, 110cm, CIC1
Omistaja Axel (VRL-13550) Kasvattaja Kaunan Suomenhevoset

Palkittu SV-I palkinnolla 20.06.2016
(rakenne 7,2, suku 7, käytöskoe 20 = 34,2)

Kaunan Unohdettu Sota-Aika on ori, josta huomaa, että se selvästi on ollut pienestä asti hyvässä hoidossa. Sotkun emä on jo kokenut varsojen hoitaja ja luonteeltaankin oikein leppoisa muumimamma, joka on selvästi periyttänyt luonteensa myös Sotkulle.

Sotkun kanssa on aina ilo työskennellä, sillä vaikka sillä ehkä toisinaan on omia orimaisia hetkiään, se on todella ystävällinen ja touhuaa mielellään ihmisten kanssa. Energiaa tällä ikinuorella tosin riittää toisinaan vähän liiaksikin. Koko ajan pitäisi olla johnkin suuntaan menossa ja hoitaja joutuu aina hieman olemaan oria komentamassa, jos sen tahtoo pysyvän paikoillaan hoitotoimenpiteiden ajan. Taluttaessakaan ori ei meinaa millään malttaa odottaa taluttajaansa, vaan lähtee helposti tämän edelle. Se ei kuitenkaan rynni tai yritä lähteä käsistä ja pienellä käskyllä sen saa kyllä odottamaan taluttajaansa. Kisamatkoilla saattaa tosin joutua oria käsitellessään olemaan tarkkana, sillä kisapaikan hälinässä Sotkun ajatus harhautuu helposti kaikkeen ympärillä tapahtuvaan ja se saattaa ajoittain unohtaa kuunnella sitä käsittelevän hoitajan antamia käskyjä.

Ratsastaessa Sotkun innostus ei ainakaan hiivu, mutta ori ei silti ole mitenkään huomattavan vaativa ratsastettava. Orilla on kehuttava työmoraali: se on aina innoissaan menossa oltiin sitten kouu- tai esteradalla. Päätöntä kaahottamista meno ei silti ole, vaan Sotku kuuntelee hyvin ratsastajan apuja ja tekee aina sen mitä pyydetään, tai ainakin mitä kuvittelee siltä pyydettävän, vaikka avut olisivatkin jostain syystä epäselviä. Sotkun kanssa työskennellessä suurin ongelma tuleekin helposti siitä, että ori reagoi hieman turhankin helposti ratsastajan hieman heilahtavaan painoon.

Hypätessä Sotku on todella tarkka jaloistaan. Se tekee toisinaan hieman tarpeettomankin korkeita hyppyjä pitääkseen huolen, ettei kavio hipaisekaan puomeja. Esteilläkin Sotkulla riittää intoa, mutta orilla pysyy edelleen järki päässä, eikä se lähde päättömästi kaahaamaan esteille. Ori saattaa useissa tilanteissa tehdä itse omia ratkaisujaan, mutta jos ratsastaja on tilanteesta eri mieltä, tekee ratsu kyllä miten selässä olija haluaa, kunhan tuo muistaa kuitenkin ajoissa ohjeensa antaa. Sotkun oma päätöksenteko on kuitenkin usein hyvin viisasta, eikä se yleensä yritä lähteä hyppyyn aivan mahdottomasta paikasta. Toisaalta ori ei usein kieltelekään, vaan yrittää yleensä pelastaa tilanteen tavalla tai toisella.

i. Loputon Talvisota
-
ii. Isänmaan Toivo
evm
iii. Toivottu vai Toivoton
evm
iie. Pupuliina
evm
ie. Aallon Aino-Maaria
evm
iei. Johtaja-Ainesta
evm
iee. Ainoana on Hyvä Olla
evm
e. Untuvikon Unohdettu
KTK-III
ei. R.T. Röykkäri
evm
eii. Herttajätkä
evm
eie. Tirana
evm
ee. Untuvikon Taika
evm
eei. Untuvikon Keikaroija
evm
eee. Untuvikon Solina
evm

ei jälkeläisiä

KRJ
sijoituksia 0, joista voittoja 0

ERJ
sijoituksia 0, joista voittoja 0Ulkoasu © Rialea Design - Taustakuva © Subtle Patterns - kuvat © VRL-04373 & Ransu.kuvat.fi
Huomaathan, etta olemme virtuaalitalli ja jokainen tallin asukas on virtuaalihevonen